Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

De nadelen van agv voertuigen

AGV 4

Agv voertuigen, ook wel voluit automated guided vehicles, zijn de nieuwste oplossingen om je logistieke bedrijfsvoering een upgrade te geven. In plaats van het vele fysieke werk dat nodig is om grote goederen en machines te verplaatsen zou je ook kunnen investeren in een agv voertuig. Deze voertuigen opereren geheel zelfstandig en kunnen automatisch goederen van plek a naar b vervoeren. De meeste voertuigen kunnen wel honderden tot zelfs duizenden kilo’s aan goederen in één keer vervoeren. Nu ben je waarschijnlijk enthousiast en wil je direct gaan investeren in agv voertuigen voor je bedrijf. Echter kennen de voertuigen naast de vele voordelen ook enkele nadelen die je toch moet weten voordat je investeert.

 

Een agv voertuig is een grote investering

Nu is het zo dat wanneer je investeert in een agv voertuig waarschijnlijk op de lange termijn bedrijfskosten kunt besparen aangezien je wellicht minder personeelskosten hebt dan voorheen. Agv voertuigen kunnen immers enkele taken van bestaand personeel overnemen. Echter zit aan de investering voor agv voertuigen zeer hoge kosten verbonden. Een voertuig moet je vaak in één keer betalen en dus kunnen de kosten al snel flink omhoog schieten. Het duurt dus een tijd voordat je merkt dat je financiële winst kunt halen uit je investering. Indien je dus snel financieel resultaat wilt behalen moet je dus goed overwegen of op dit moment een agv voertuig de juiste keus is.

 

Agv voertuigen zijn niet altijd flexibel

Je weet dus nu dat agv voertuigen een super oplossing zijn voor vele logistieke ongemakken. Ze kunnen namelijk binnen een korte tijd grote goederen volledig autonoom van plek a naar b vervoeren. Echter is dit ook direct een nadeel van een agv voertuig. Een agv voertuig dient namelijk te worden ingesteld middels de juiste software. Vanuit de software kunnen de routes van het voertuig worden ingesteld. Een nadeel is dan ook dat een agv voertuig niet van de vastgestelde routes kan afwijken. Indien het voertuig een extra taak moet uitvoeren dient dit eerst weer te worden ingesteld. Dit kan veel tijd gaan kosten. De voertuigen zijn dus een stuk minder flexibel dan personen.