Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Welke competenties moet je hebben als administratief medewerker?

Je wilt aan de slag in de administratieve sector. Je bent gemotiveerd, actief en gedreven om het te gaan maken in de branche. Je komt na het zoeken naar goedpassende functies een vacature tegen helemaal naar je smaak, maar hier wordt dan gevraagd naar je competenties. Op deze plek wil je echt kunnen laten zien dat je de competenties beheerst die als administratief medewerker nodig zijn, maar welke zijn dit? Wat kun je het beste bij dit onderdeel toevoegen en waar moet je op letten dat je het in huis hebt om het te kunnen maken in deze branche? Hieronder heeft Fabius aangegeven wat je onder de knie moet hebben en hoe je dit aan kunt leren als dit nog niet helemaal het geval is.

Geschikt voor de functie

Om goed je werk als administratief medewerker uit te kunnen voeren, moet je over een aantal competenties administratief medewerker beheren die cruciaal zijn tijdens het uitvoeren van je taken. Zo moet je van aanpakken houden vanwege het steeds afwisselende takenpakket binnen je functie en moet je snel tussen deze taken kunnen wisselen. Verder is het belangrijk om te onthouden dat de klant op één staat en deze altijd goed geholpen moet worden. De term klant moet je opvatten in de breedste zin van het woord, het gaat hier bijvoorbeeld ook om collega’s die je vragen een aantal documenten te archiveren.

Verder is het belangrijk dat je je weg weet te vinden op kantoor. Je zult veel achter een computer werken, waardoor het belangrijk is dat je goed kunt typen, in correct Nederlands kunt communiceren en dat je bekwaam bent eenvoudige rekensommen op te lossen. Tot slot is het belangrijk dat je de basiskennis hebt over programma’s van bijvoorbeeld Microsoft Office, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Mocht je nog niet zo bekend zijn met deze programma’s of vaardigheden, dan kun je bij Fabius een opleiding of cursus volgen om je kennis bij te spijkeren of efficiënter te kunnen werken met de programma’s waar je continu mee bezig bent.

Meer verhalen