Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

De beste platdakisolatie vind je bij Kuras

Het isoleren van een woning of een kantoorgebouw waar je vaak de verwarming aan hebt staan, is van wezenlijk belang. Hoe slechter een gebouw is geïsoleerd, des te meer energie je moet verbruiken om het warm te houden. Met de huidige energieprijzen is extra stoken wel het laatste wat je wil. Daarom doe je er goed aan om de isolatie van vloeren, wanden/muren en daken goed te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een plat dak isoleren met de Platdakisolatie van kuras. Warmte gaat vanaf de warmtebron altijd omhoog. Als je radiatoren hebt aan de zijkant van je woning, dan gaat de warmte die uit deze radiatoren komt omhoog. Vervolgens bereikt de stroom met warme lucht het plafond waardoor het afbuigt en via het plafond verder stroomt. Als de wanden en het plafond goed zijn geïsoleerd, dan blijft deze warmte als het ware lange tijd gevangen tussen de vier muren van je woning en het plafond. Hoe langer de warmte blijft hangen, des te langer het duurt voordat de kachel weer aan moet om nieuwe warmte de woning in te pompen. Als de Platdakisolatie dus niet op orde is, dan kan die warmte via het plafond makkelijker ontsnappen. Daardoor ontstaan er eigenlijk 2 problemen. Allereest komt de warmte minder snel naar beneden en dat is waar jij waarschijnlijk op de bank zit. Dus hoewel je bij de kachel flink wat warmte voelt, kan het in huis toch frisjes en tochtig aanvoelen. Dit heb je ook als bijvoorbeeld enkel glas hebt of slechte wandisolatie. Ten tweede heb je dus te maken met een kachel die hele dag door aan het branden is, omdat er constant nieuwe warmte in de woning gepompt moet worden. Dat leidt tot extra energiekosten. Je stookt dus meer en voelt minder warmte als je de Platdakisolatie niet goed op orde hebt. Ook al zijn de vloer- en wandisolatie wel op orde, dan nog zal de warmte ontsnappen. Bij isolatie is het nu eenmaal zo dat het alleen werkt als het alles isoleert. Als je alles behalve de ramen bijvoorbeeld goed isoleert, dan zal je alsnog veel warmte verliezen. Het is dan net alsof je de kachel aanzet en een raam open doet. De kleine kiertjes en slecht geïsoleerde onderdelen van je woning zijn genoeg om de warmte te laten ontsnappen. Uiteraard vliegt warmte sneller door een open raam naar buiten dan door een slecht geïsoleerd dak, maar uiteindelijk verlies hoe je dan ook warmte. Andersom heb je hetzelfde probleem. In de zomer wil je de warmte buiten de woning houden. Als je dan slechte Platdakisolatie hebt en de zon brandt de hele dag op je dak, dan zorgt die povere Platdakisolatie ervoor dat het stikheet wordt in je woning.

Regel de Platdakisolatie via de experts van kuras

Mocht je op zoek zijn naar een goede manier om de Platdakisolatie op orde te brengen, dan kun je een beroep doen op de materialen en expertise van kuras. Op de site van kuras.nl kun je alvast zien wat voor soort isolatie materiaal je voor je dak kunt gebruiken.

De verschillende materialen van kuras

Je kunt voor de juiste materialen een beroep doen op kuras. Je kunt dan ook bij kuras terecht voor verschillende soorten isolatie zoals:

  • Vloerisolatie
  • Agrarische isolatie
  • Gevel isolatie