Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

De civiele techniek: een van de interessantste werkvelden

civiele techniek

Niets ten nadele van welke andere branche dan ook, feit is dat de civiele techniek een werkveld vormt dat een groot maatschappelijk belang dient en alleen daardoor al reuze interessant is. Vanwege dit maatschappelijke belang is het ook essentieel dat deze sector nooit met grote personeelstekorten zal kampen. Belangrijke bouwprojecten zouden daardoor kunnen uitlopen of zelfs geannuleerd kunnen worden. Voordeel van de civiele techniek is hoe dan ook wel dat er mensen nodig zijn met allerlei verschillende kwaliteiten en achtergronden. Ja, een goed technisch inzicht en de wil om belangrijk werk goed uit te voeren moeten gedeelde factoren zijn, maar verder zijn er vooral mensen nodig die andere kwaliteiten hebben ten opzichte van elkaar. Lees de volgende alinea om hier iets meer over te weten te komen.

civiele techniek

Deze sector biedt onder meer deze baankansen

In de civiele techniek zijn onder meer de volgende specialisten aan het werk:

  • Ontwerper, ook wel ingenieur genoemd. Zij ontwerpen de objecten die gebouwd moeten worden. Onder meer creativiteit en technisch inzicht zijn daarbij cruciaal.
  • Calculator: wanneer een ontwerp is gemaakt, gaat een calculator aan de slag met het berekenen van de hoeveelheden mankracht en materialen die nodig zijn om het project uit te voeren. Uiteraard heeft het de voorkeur als een calculator ideeën aandraagt waardoor het zo goedkoop mogelijk kan.
  • Werkvoorbereider: deze zorgt dat de juiste voorwaarden geschept wordt waaronder de het werk echt kan beginnen.
  • Uitvoerder: dit is de leidinggevende persoon op de bouwplaats.

Meer verhalen