Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Een nieuwe manier van verpakken

Als het gaat om verpakken, dan moet daar op een nieuwe manier naar worden gekeken. Het is natuurlijk belangrijk dat het materiaal duurzaam is. Het liefst is het opnieuw te gebruiken. Daarom is bijvoorbeeld een emmer met deksel tegenwoordig heel populair. Voor bijvoorbeeld verf, maar ook grote hoeveelheden noten en korrels, werd dit allang gebruikt. Het is echter voor nog heel veel meer stoffen en materialen een goede optie. Daarnaast zijn er ook andere soorten verpakkingen die heel aantrekkelijk zijn om te gebruiken. Dit is afhankelijk van wat je wilt gaan vervoeren. Er is heel veel mogelijk.

Voedingswaren in potten bewaren

Een andere ontwikkeling die te zien is, is die van voedingswaren in potten. Het is een goede manier om de verpakking opnieuw te gebruiken. Vooral de weckpotten zijn hier heel geschikt voor. Je kunt hier eigenlijk alles in bewaren en dit kan nog luchtdicht ook. Door er statiegeld op te heffen wordt het ook aantrekkelijker om voor hergebruik te gaan. Dat is overigens voor de emmers en voor alle andere soorten verpakkingen die herbruikbaar zijn net zo goed het geval. Dat is dus zeker ook iets om te overwegen als je op zoek gaat.

Kiezen voor afbreekbare verpakkingen

Er zijn ook mogelijkheden om een hele andere kant op te gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor herbruikbare verpakkingen. Dit is ook wel heel interessant, juist ook omdat je dan niets achterlaat. Het is zelfs zo dat afbreekbare verpakkingen de norm beginnen te worden. Dit is vooral als je voedingswaren koopt van waarde. Je kunt op die manier wel heel gemakkelijk zorgen dat de middelen goed verpakt, maar tegelijkertijd ook geen schade aanbrengt aan het milieu. Dit zijn eigenlijk de twee factoren die tegenwoordig even belangrijk zijn. Daarom is het ook goed om hiernaar te kijken als producent.

Dozen met meer stevigheid

Een andere optie die je steeds vaker ziet is die van de net wat stevigere doos. Het voordeel hiervan is dat die steeds een nieuwe functie kan krijgen. Jij krijgt spullen van een leverancier toegezonden in de doos. Die doos is dan vervolgens door jou weer gebruikt om jouw producten door te sturen naar een klant. Die dan zelf ook weer de doos kan gebruiken, bijvoorbeeld voor een retourzending. Zo blijft de doos in gebruik. Dit is goed te vergelijken met de manier waarop de emmers en de potten te gebruiken zijn voor meerdere doelen.

De passende oplossing kiezen

Het is wel belangrijk om te beseffen dat niet elke vorm van verpakken voor elk product even geschikt is. Wanneer je er op die manier naar kijkt, kan je dus ook al snel ontdekken welk soort verpakking het best bij jou past. Je kijkt daarbij niet alleen naar goed dicht verpakken, je kijkt ook naar het gemak in gebruik. Het is wel heel interessant om te zien welke creatieve oplossingen dan mogelijk zijn. Uiteindelijk wordt iedereen er op die manier dan beter van. Dat is natuurlijk zeker ook een voordeel. Kijk of de emmer of de pot beter is.

Meer verhalen