Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Financial lease en BKR

logoVeel mensen die aan het oriënteren zijn om een financial lease af te sluiten, vragen zich vaak af aan welke voorwaarden ze moeten voldoen. Er zijn bijvoorbeeld leasemaatschappijen die alleen B2B werken. Als u hier een leasecontract af wilt sluiten, zult u geregistreerd moeten staan als zelfstandig ondernemer. En wat als u een leasecontract wil afsluiten met een negatieve BKR-notering?

Wanneer u een negatieve BKR-notering heeft, betekent dit dat u geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Dat u geregistreerd staat is geen probleem, want een groot deel van de Nederlandse bevolking is bij het BKR bekend. Je hoeft niet perse betalingsproblemen te hebben om een BKR notering te krijgen, maar een het vergeten van bijvoorbeeld een betaling kan hier ook al voor zorgen. Maar de manier hoe u bekend bent, kan nog wel voor wat problemen zorgen. Echter bij een financial lease is de kans niet heel groot dat u hinder ondervindt van een negatieve BKR-notering.

Leasen met een negatieve BKR?Megane_Estate_new

Ook met een negatieve BKR-notering is het mogelijk om, in de meeste gevallen, financial lease af te sluiten. Wellicht niet bij iedere leasemaatschappij, maar er zijn ook veel maatschappijen die hier geen probleem mee hebben.

Dit komt omdat veel leasemaatschappijen kortweg geen toetsing bij het BKR uitvoeren. De bedrijven die niet toetsen, zullen simpelweg ook niet achter de negatieve BKR-registratie komen. Het lijkt misschien vreemd, maar u krijgt wel een auto mee die (nog) niet van u is. Veel leasemaatschappijen zijn bereid om het risico te lopen een auto te leasen aan iemand die mogelijk betalingsproblemen heeft.sp-241-post-238

Meer verhalen