Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Hoe wordt er gekeken bij een aanvraag?

VOG

Je hebt een aantal jaren geleden iets gedaan en nu moet je een vog aanvraag doen, je vraagt je natuurlijk af hoe lang er dan wordt teruggekeken en of dit invloed heeft op je sollicitatie. In de normale gevallen wordt er vier jaar teruggekeken, de autoriteit die je aanvraag behandeld kan alleen vier jaar terugkijken. Ben je tot 23 jaar dan geldt daar de helft van dus twee jaar. Ben je ooit in contact gekomen met justitie voor een zedendelict dan wordt er onbeperkt teruggekeken. Ook zijn er beroepen waarbij er langer wordt gekeken dan de vier jaar.

Geen strafblad

Heb je geen strafblad en bent nooit in aanraking geweest met justitie hoef je geen enkele zorg te hebben of je wel een VOG krijgt. Je kunt met een gerust hart een vog aanvraag doen, ook voor kleine overtredingen hoef je geen zorgen te hebben. Hiermee bedoelen we dan een lichte snelheidsovertreding bijvoorbeeld, een overtreding is iets anders dan een misdrijf. Bij een misdrijf heb je altijd een strafblad, bij een lichte overtreding wordt dit nergens vermeld.

VOG

Heb je een strafblad?

Wanneer je een strafblad hebt gepleegd komt dit op je strafblad te staan. Is het misdrijf binnen de vier jaar gepleegd, of de termijn van terugkijken voor het beroep wat je wilt uitoefenen kan de vog aanvraag geweigerd worden. Er wordt een afweging gemaakt hoeveel risico men loopt met de vacature die je wilt gaan uitoefenen. Iedere zaak is maatwerk, je kunt nooit vooraf zeggen of je een Verklaring Omtrent Gedrag krijgt of niet.