Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

In welke situatie een e herkenning aanvragen?

Boekhoudprogramma

Een e herkenning is een digitaal identificatiemiddel waarmee over het algemeen ondernemers veilig kunnen inloggen en gegevens kunnen uitwisselen met verschillende instanties. Deze herkenning wordt steeds vaker gebruikt in de zakelijke wereld en is vooral handig in bepaalde situaties. Ben jij benieuwd in welke situaties het aan te raden kan zijn om een dergelijke herkenning aan te vragen? Stop dan met het zoeken op het internet en raadpleeg direct deze pagina voor meer informatie hierover. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt op basis van volledige informatie.

E herkenning voor zaken met de overheid

Als ondernemer komt het vaak voor dat je regelmatig zaken moet doen met de overheid en daarbij is het aanvragen van een e herkenning onmisbaar. De reden dat mensen dat doen is omdat overheidsorganisaties gebruik maken van dit portaal omdat het onderdeel is als beveiligingsmaatregel voor het inloggen in hun systeem. Een aantal zaken wat je met dergelijke herkenning kunt doen is bijvoorbeeld belastingaangiftes doen, vergunningen aanvragen of zelfs subsidieaanvragen indienen. Kortom, het is voor iedereen aan te raden om gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Toegang tot bedrijfsgegevens

Het kan voorkomen dat je toegang wilt tot bepaalde gegevens van een bedrijf of een systeem. In dergelijke gevallen kan het noodzakelijk zijn dat je een e herkenning hebt. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld als je wilt inloggen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook heb je deze inlogmethode nodig als je gegevens wilt uitwisselen met andere bedrijven of instanties. Via een e herkenning kun je namelijk ook de identiteit van personen verifiëren waardoor je zeker weet dat je zaken doet met een goede en betrouwbare organisatie en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Online wordt een e herkenning steeds populairder

Zoals je wellicht al kunt verwachten worden steeds meer aanvragen en indieningen online via een platform gedaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aanvragen van een subsidie, vergunning of ander document voor zakelijke doeleinden. Voor het indienen van al deze documenten dien je eerst in te loggen via een e herkenning om zodoende je identiteit te verifiëren en de veiligheid van de transactie te waarborgen. Veel mensen denken dat het complex is om een account te krijgen, maar wie dat denkt, zit mis. Je kunt online namelijk eenvoudig een account maken zonder complexe handelingen.

Kijk goed naar het niveau

Zoals je wellicht kunt verwachten heeft een e herkenning verschillende niveaus. Deze niveaus zijn voornamelijk afhankelijk van hetgeen waarvoor je hem nodig hebt. Des te belangrijker de beveiliging en identificatie van een persoon is, des te hoger het niveau dient te zijn. Ben jij benieuwd welk niveau jij dient aan te vragen? Bekijk dan eerst de website van de aanbieder waarvoor je het nodig hebt. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult maken waar je achteraf geen spijt van zult krijgen. Over het algemeen is niveau 3 wel voldoende voor alle noodzakelijke handelingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het inloggen bij de Belastingdienst of andere aanvragen.