Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Jaarrekening sbr

We delen al jaren van alles op het internet en kopen van alles op het internet. Toch is het nooit echt gaan lopen met het delen van financiële informatie tot nu dan. Nu jaarrekening sbr mogelijk is veranderd er veel.

XBRL

Een organisatie zonder winst oogmerk begon met het ontwikkelen van een computertaal dat het delen van financiële veilig en makkelijk moest worden. Hieruit kwam de XBRL taal en hiermee werden diverse software ontwikkeld. In Nederland kwam door XBRL sbr tot stand. Nu maken veel bedrijven al gebruik van sbr zoals voor jaarrekening sbr.

Verplicht

Het delen van de gegevens online met overheidsinstanties bespaart veel geld. Niet alleen voor de overheid maar ook voor de bedrijven zelf. Zo is het aanleveren van jaarrekening sbr voor sommige bedrijven al verplicht geworden. In de toekomst zullen nog veel andere soorten rapporten naast jaarrekening sbr verplicht worden.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle rapporten en financiële gegevens digitaal worden. Het is ook de bedoeling dat het allemaal via het internet aangeleverd en behandeld word. Dit gaat het bedrijfsleven honderden miljoenen besparen. Voor de staatskas is het ook goed want ook de overheid zal hierdoor veel geld gaan besparen in de toekomst.