Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Op zoek naar de juiste snackverpakkingen? Waarschijnlijk is karton de beste keuze

kartonnen snackverpakkingen

Of het ‘t eerste is waar je aan denkt wanneer je een snackbar, lunchroom of bakkerij opent is maar de vraag, maar op een gegeven moment komt het vraagstuk toch echt met zekerheid om de hoek kijken: op welke manier ga je je vers gebakken snacks verpakken voordat je ze meegeeft aan klanten? Veel ondernemers die in deze sector actief zijn kiezen hierbij voor kartonnen snackverpakkingen. Karton is als verpakkingsmateriaal overigens sowieso al materialen als kunststof en vooral plastic aan het verdringen. Waarom karton dan eigenlijk zo populair is? Hieronder sommen we de voordelen van kartonnen snackverpakkingen voor je op.

kartonnen snackverpakkingen

De voordelen van karton als snackverpakking op een rijtje

In vergelijking met andere materialen geldt karton als ideaal verpakkingsmateriaal, en wel om de volgende redenen:

  • Karton is heel wat milieuvriendelijker dan met name plastic. Je kunt karton namelijk een heleboel keren hergebruiken. Bovendien is het afbreekbaar zodra het onverhoopt toch in de natuur terechtkomt. Dit in tegenstelling tot plastic, dat grote schade aan de natuur kan aanbrengen.
  • Het milieuvriendelijke aspect heeft ook uitwerking op de imago van jouw organisatie. Jij laat hiermee namelijk zien dat je het milieuprobleem serieus neemt en dat je bereid bent verantwoordelijkheid te nemen. Dat geeft blijk van een sterk ondernemerschap.
  • Karton is een stevig materiaal waarin snacks dus enige bescherming geboden krijgen. Vooral bij belegde broodjes en burgers is dat een wezenlijk voordeel.
  • Het ligt er een beetje aan welk type karton je gebruikt, maar karton biedt absoluut mogelijkheden om op een fraaie manier bedrukkingen aan te laten brengen. Hiermee geldt je verpakking dus ook meteen als reclame.
  • Karton is een relatief goedkoop materiaal.
  • Op karton hebben bacteriën en virussen (in vergelijking met plastic en metaal) weinig kans zich te nestelen, laat staan dat ze zich via karton verder kunnen verspreiden.