Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Schuldhulp aanvaarden

Stel, je bedrijf loopt niet goed meer en je zoekt op internet naar informatie over schuldhulp. Je hebt steeds meer moeite met opdrachten binnen halen en de klanten weten je om de één of andere reden ineens niet meer te vinden. Je ziet de bui al hangen en voelt aan dat het zo niet langer kan. Je moet in actie komen, maar dat is voor veel ondernemers een brug te ver. Zelfstandigen kunnen het vaak niet verkroppen dat ze het zelf niet op kunnen lossen. Ze schamen zich er een beetje voor. Dat is helemaal niet nodig. Het is in deze tijd echt niet ongewoon als je hulp nodig hebt. Als je straks terug kunt kijken op je proactief handelen, zal je blij zijn dat je op tijd een schuldhulpverlener in de arm hebt genomen.

Advies op maat

Bij Oxyz nemen de adviseurs de tijd voor je. Het zal je niet zomaar gebeuren dat je nul op rekest krijgt of lang in de wacht moet staan. Allereerst zal je financiële situatie grondig geanalyseerd worden. Er zal gekeken worden of je bedrijf nog levensvatbaar genoeg is om een schuldhulptraject in te zetten. Er moeten namelijk nog wel middelen aanwezig zijn om de schuldeisers tegenmoet te komen. Denk bij dergelijke geldbronnen aan een BBZ-krediet – een gemeentelijke lening – , financiële hulp van naasten en kennissen of afloscapaciteit. Dit laatste is het bedrag dat je boven de streep overhoudt na het betalen van de vaste lasten en de lopende verplichtingen. Terwijl Oxyz zich buigt over de redding van jouw bedrijf, kun jij je energie richten op de toekomst.

Zeg nee tegen kapitaalvernietiging

Sommigen zullen van denken dat een faillissement onvermijdelijk is, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Als je op tijd vermoedt dat er iets niet pluis is, kun je er nog voor vechten. Misschien kan er wel een doorstart gerealiseerd worden. Dan kun je misschien je vertrouwde werknemers behouden en komen zij niet op straat te staan. Samen kun je met hernieuwde energie je onderneming weer nieuw leven inblazen.