Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Voorbereiden op NTA 8800

NTA 8800

Voor in het nieuwe jaar zal je vaker de termen NTA 8800 horen. Vanaf 1 januari 2021 wordt alleen deze term gezien als rekenmethode om de energieprestatie te beoordelen. Dit houdt in dat veel labels komen te vervallen. Deze vorm van rekenen zorgt niet alleen voor meer duidelijkheid, maar brengt ook alles beter in kaart.

Om te weten of dat jouw energielabel nog geldig is in het nieuwe jaar heeft veiligvitaalvastgoed.nl een handige tabel gemaakt. Hierin kan je precies zien of dat jouw label geldig is of dat je wellicht een nieuwe moet maken.

NTA 8800

Niet alleen voor de particulieren markt komt NTA 8800, maar ook de zakelijke markt krijgt hiermee te maken. Het belangrijkste hiervan is dat het in zijn geheel duidelijker wordt voor iedereen. Jouw energielabel is dan wellicht niet meer up to date en die zal je moeten vervangen. Met name voor de nieuwbouw komen er nieuwe eisen bij waaraan gehouden moet worden. Voor de bestaande bouw geldt dit weer niet. Tevens komen er twee nieuwe klassen bij waar een woning aan kan voldoen qua energie.

De zakelijke markt zal ervoor moeten zorgen dat vanaf 2023 een kantoor minimaal een energielabel C moet hebben. Dit geldt overigens wel pas voor kantoren die groter zijn dan 100m2. Zorg er dus voor dat je op tijd jouw energielabel hebt vastgezet en ga hier ook daadwerkelijk mee aan de slag!