Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Welke social mediakanalen zijn er?

Je kunt iedereen online vinden. Dit geldt voor vele verschillende social mediakanalen. Social media is een term vanuit het Engels. In het Nederlands noemen wij het sociale media. De sociale media is dus eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei verschillende online platformen. Iedereen maakt er gebruik van en het is dan ook mogelijk om zelf te kiezen wat de inhoud wordt. Je bent als gebruiker vrij in wat je doet en wat je wil zien. De meeste social mediakanalen hebben als functie om een communicatiemiddel te zijn. Je kunt namelijk communiceren met andere natuurlijke personen, maar het is ook bijvoorbeeld mogelijk om te communiceren met verschillende bedrijven en rechtspersonen. Rechtspersonen kunnen social media beheer uitbesteden. Bij social media beheer uitbesteden wordt het uit handen genomen bij een bedrijf.

Instagram gebruiken

Ondanks dat er veel verschillende soorten social mediakanalen bestaan, is Instagram wel een van de bekendste social mediakanalen. Veel mensen gebruiken Instagram dan ook. Je ziet hier ook vaak beroemdheden en allerlei andere influencers. Het bereik op Instagram is enorm. Op Instagram is het mogelijk om andere mensen of bedrijven te volgen. Je kunt foto’s en video’s plaatsen van wat je maar zou willen. Anderen kunnen deze foto’s en video’s dan ook liken en commentaar erop geven. De gebruikers van Instagram zijn vrij in wat zij willen plaatsen en wat zij willen zien. Zo kun je dus accounts volgen met content waar jij geïnteresseerd in bent.

Facebook is het bekendst!

Een van de andere meest bekende vorm van social media is Facebook. Facebook wordt wereldwijd gebruikt door miljoenen mensen. Het is mogelijk om mensen toe te voegen als een vriend. Deze vrienden kunnen dan jouw berichten, foto’s en video’s zien. Je kunt ook instellen om dit openbaar te maken voor iedereen. Op deze manier kunnen ook anderen, naast jouw vrienden, jouw content zien. Facebook heeft net als Instagram een groot bereik. Veel bedrijven maken gebruiken van Facebook.