Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Wereldwijd handel drijven

Tegenwoordig wordt er enorm veel handel gedreven met andere landen. De kans is groot dat een aantal spullen die je in het verleden gekocht hebt, afkomstig zijn uit een ander land. Dit komt omdat er veel bedrijven zijn die goederen importeren en exporteren. Er zijn verschillende mogelijkheden om goederen te importeren en exporteren. Een algemeen bekende manier is door middel van de haven in Rotterdam. In dit artikel geef ik je een aantal tips om goederen te kunnen importeren en exporteren.

Expediteur

Een expediteur is eigenlijk een bemiddelaar in transport. Het is iemand die de transport van goederen voor iemand anders regelt. Veel mensen verwarren een expediteur met een transporteur, maar een transporteur is alleen maar verantwoordelijk voor het vervoeren van goederen. Een expediteur houdt zich ook met andere zaken bezig, zoals het zo efficiënt mogelijk vervoeren van goederen. Een expediteur houdt zich ook bezig met het onderhandelen over de prijs, contracten opstellen en zorgen voor de afrekening. 

Transportmiddelen

 Er zijn verschillende mogelijkheden om aangekochte of verkochte goederen te transporteren. Er zijn drie bekende mogelijkheden die vaak gebruikt worden, namelijk door luchtvracht, per boot of per auto/vrachtwagen. Luchtvracht wordt ingezet als het om handel tussen twee verre landen gaat, als het om grote hoeveelheden gaat of als het op korte termijn geleverd moet worden. Een boot wordt vaak ingezet als het naar landen vervoert moet worden die niet of moeizaam per auto of vrachtwagen bereikbaar zijn. Per auto of vrachtwagen wordt over het algemeen ingezet als het om landen gaat binnen Europa. 

Handel drijven met andere landen klinkt zo makkelijk. Echter vergeten veel mensen dat er ook allerlei andere zaken bij komt kijken. Waardoor het handig kan zijn om een expediteur in te schakelen. Het is namelijk goed mogelijk dat er allerlei zaken voorbij komen waar je niet zoveel kennis over hebt. Hierbij kun je denken aan de wet- en regelgeving. Door een expediteur in te schakelen weet je vrijwel zeker dat alles goed verloopt.