Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Zakelijk geld lenen werkt anders dan normaal geld lenen

Het komt vaak voor dat ondernemers het lastig vinden om een juiste kredietverstrekker te vinden voor hun bedrijf. Het scheelt veel tijd en geld op lange termijn. Iedere ondernemer is uniek, en daarom is er een manier om te vergelijken. Komt jouw onderneming wel in aanmerking voor een zakelijke lening? En welke soorten leningen zijn er? Belangrijk is dat je in ieder geval voldoende cashflow beschikbaar hebt om de rente en aflossing iedere maand terug te betalen.

Ondernemer zijn kent voordelen

Het openen van een zakelijke rekening bied je als startende ondernemer heel wat voordelen. Het is geen wettelijke verplichting, maar toch wordt het als starter wel aangeraden om dit te doen. Het belangrijkste voordeel is dat je zo zakelijke en privé-uitgaven en -inkomsten gescheiden kunt houden. Je hebt hierdoor een makkelijk overzicht van hoe jouw bedrijf er financieel voorstaat. De zakelijke inkomsten en uitgaven staan netjes gerangschikt, zonder dat je eerst alle privé-uitgaven zoals boodschappen moet wegstrepen. Er zijn honderden kredietverstrekkers die allerlei voordelen kunnen bieden. Je kan gemakkelijk in een paar minuten erachter komen wie voor jou de beste aanbieder is. Je kan een zakelijke lening vergelijken. Hierbij ontdek jij waar je voor in aanmerking komt, vergelijk je 30+ aanbieders met een rente vanaf 2,3% en krijg je hulp van een financieel expert bij jouw aanvraag.

Welke leningen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten leningen. Een lening wordt ook wel een krediet genoemd. Kredieten die worden afgesloten zonder onderpand worden consumptieve kredieten genoemd. Vergeet niet dat lenen altijd geld kost.

Je hebt een doorlopend krediet als je vanaf het moment dat je geld opneemt, ook meteen begint met terugbetalen. Iedere maand betaal je minimaal 2% van het opgenomen bedrag. Dat is voor een deel rente, en een deel aflossing. Daarnaast heb je ook een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke rekening leen je een van tevoren vastgesteld bedrag. Bij het afsluiten van de lening staan de hoogte van de rente en de looptijd vast. Waarschijnlijk heb je dit liever niet, maar ook rood staan is een vorm van lenen. Rood staan betekent dat je meer geld kan opnemen dan dat jij zelf op jouw betaalrekening hebt staan. Je kan vaak tot een bepaald bedrag op rood staan. Voor een woning kies je natuurlijk voor een hypotheek. Als je een hypotheek hebt, hangen de maandlasten af van het bedrag dat je leent, de rente of het type hypotheek. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het kiezen van de juiste hypotheek, of om de lasten van je bestaande hypotheek te verlagen.