Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Zet je tanden weer mooi recht met een handige invisible beugel

Rechte tanden zijn in deze maatschappij zeer gewenst, omdat het eigenlijk gewoon de norm is geworden. Hoe meer mensen immers een beugel nemen en vervolgens met kaarsrechte tanden rondlopen, hoe meer je met een slecht gebit buiten de boot valt. Vroeger werden beugels nog lang niet zoveel gebruikt als nu en dus had je ook veel meer variatie tussen de vele gebitten. Zelf tanden die recht stonden, stonden dat op verschillende manieren. Maar met een beugel krijg je een kaarsrecht gebit en iedereen die een beugel heeft gehad, heeft een soortgelijk gebit. Men heeft verschillende tanden met verschillende afmetingen, maar het is vaak duidelijk te zien dat iemand een beugel heeft gehad. Het voordeel van de huidige manier van werken is dat kinderen op jonge leeftijd al snel een beugel krijgen. Het gebit is dan nog redelijk flexibel, de tanden zijn nieuw (meestal direct na het wisselen van de melktanden) en de kinderen zijn jong dus nog niet zo veel bezig met het uiterlijk. De blokjesbeugel van metaal wordt dan ook veel toegepast. Afhankelijk van hoe scheef de tanden staan, moeten kinderen hier gemiddeld 1 tot 2 jaar mee rondlopen en daarna zijn ze, als het goed is, de rest van hun leven klaar met beugels en dergelijke. Maar het kan gebeuren dat je later toch weer scheve tanden krijgt en het is op latere leeftijd niet echt prettig om weer met zo’n blokjesbeugel rond te kopen. Daarom kun je ook gebruik maken van een mooie invisible beugel van orthoclear. Als je klaar bent met de blokjes beugel, krijg je vaak nog een doorzichtige nachtbeugel die je een periode moet dragen om te voorkomen dat de tanden weer naar hun originele positie terugkeren. Een invisible beugel is eigenlijk net zo’n plastic beugel. Als je deze draag, dan zie je dat nauwelijks. Je moet men er op wijzen, zodat ze goed gaan kijken. Een invisible beugel is wel anders dan de nachtbeugel, aangezien er wel spanning op de tanden komt te staan. Je ervaart dus in het begin wel wat pijn, maar die is veel minder dan bij een blokjes beugel. De pijn ebt vanzelf weer weg en dan heb je er nauwelijks nog last van. Je kunt de beugel zelf in en uit doen, zodat je makkelijk kunt eten en tanden poetsen. Om de zoveel tijd moet je een nieuwe invisible beugel indoen, zodat de spanning weer een stukje kan worden opgevoerd. Zo gaan de tanden langzaam maar zeker weer naar de juiste positie. Mocht je scheve tanden hebben en het liefst een invisible beugel gebruiken, dan kun je terecht bij orthoclear. 

Kijk op de site en ontdek de voordelen van een invisible beugel

De meest belangrijke voordelen hebben we al besproken, zoals het feit dat je de invisible beugel niet zomaar met het blote oog kunt waarnemen en dat de invisible beugel gemakkelijk is in en uit te nemen. Op de site van orthoclear.nl vind je precies beschreven wat je allemaal mag verwachten van deze onzichtbare beugel. 

In drie stappen mooie rechte tanden

Als je kiest voor de invisible beugel van orthoclear, dan kun je in de drie volgende stappen de weg volgen naar rechte tanden: 

  • 3D scan van jouw tanden
  • Ontvang jouw persoonlijke voor en na
  • Start met het dragen van de beugel