Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Advies over bomen nodig? Vraag het BTL

BTL is expert in advies over bomen. Zij hebben de volgende expertises in hun portefeuille: Boombeheer- en beleidsplannen, Boomveiligheidscontrole en nader onderzoek, Toezicht aanleg en bescherming, Bomen Effect Analyses (BEA), Groeiplaats- en verplantbaarheidsonderzoek en Taxaties (NVTB).

Het Bureau voor Tuin- en Landschapsverzorging is in de groensector al sinds 1962 een gerenommeerd bedrijf. Hier werken meer dan 400 mensen vanuit 15 verschillende locaties in Nederland. Deze zeer ervaren vakmensen leveren een gedegen aanpak, beheer, behoud en verzorging van bomen. Advies over bomen is dan ook precies waar je BTL voor kunt inschakelen. Met behulp van geavanceerde apparatuur wordt onderzoek gedaan om de behoeften en vitaliteit van de bomen te meten.

Wanneer is advies over bomen nodig?

Bomen zijn belangrijke bepalers van de kwaliteit van onze leefomgeving doordat ze deze kleuren, ze zijn rustgevend en hebben derhalve een gunstig effect op onze gezondheid. Echter, soms kunnen bomen voor overlast of zelfs voor gevaar zorgen. Doordat er een zware storm is geweest of doordat er sprake is van worteldruk. Dan is er behoefte aan advies over bomen.

 

Of er ligt een vraag over bomen ten aanzien van het bomenbestand: hoe ziet dat er precies uit en wat is de conditie van de bomen momenteel? BTL kan het bomenbestand inventariseren en de boomveiligheid controleren. De vraag om advies over bomen kan ook een financiële zijn: wat is de waarde van de bomen? Dankzij wetenschappelijk onderbouwde waarde en batenbepalingen die BTL met een taxatiemethode en speciale software kan doen, heb je als boombeheerder een goed inzicht dat van belang kan bij bijvoorbeeld schade verhalingskwesties.