Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Alles voor een bedrijfsvergadering thuis

Tegenwoordig werken we niet meer volgens het standaard protocol. De meeste mensen zullen thuiswerken en hun werkomgeving ziet er al een geruime tijd compleet anders uit. Ook de dagelijkse werkzaamheden zullen ingrijpend veranderen. Mensen met contact beroepen mogen sinds afgelopen week weer aan de slag, maar die hebben we een ruime tijd niks kunnen doen. Gelukkig zijn er ook nog heel veel bedrijven die hun werkzaamheden wel naar thuis kunnen verplaatsen. Het zal uiteraard wat aanpassingen hier en daar vereisen, maar werk je veel online of in the cloud, dan is dit thuis uiteraard ook mogelijk. Toch zijn er ook hier wel wat aanpassingen te verzinnen, sommige mensen gaan op hun werk de ene na de andere meeting met een potentiële klant of zijn manager in. Dat zit er fysiek op dit moment even niet in, gelukkig kun je een bedrijfsvergadering ook gemakkelijk thuis houden. Hoe je dit het beste doet? 

Wat heb je nodig?

Een bedrijfsvergadering thuis is op verschillende manieren. Er zijn enorm veel software partijen die een vergaderplatform aanbieden. Ook kun je via een telefoongesprek, meerdere mensen uitnodigen en zo de vergadering voortzetten. Toch is vaak bij een vergadering het wel fijn als je mensen ook daadwerkelijk ziet. Naast een vergaderplatform heb je dus ook een webcam nodig. In de meeste gevallen zit er een webcam in een laptop ingebouwd, maar mocht je bijvoorbeeld thuis op een desktop werken, dan moet je een webcam kopen. Eenmaal een webcam gekocht dan is het vaak een kwestie van de webcam inpluggen en je kunt gelijk aan de slag. Daarnaast is een stabiele internetverbinding ook geen overbodige luxe, een vergadering waar het beeld of geluid telkens wegvalt of enorm hapert, daar wordt je al snel een beetje vervelend van. 

Optimaliseren en evalueren

Als een online vergadering toch niet zo loopt als verwacht, dan kun je uiteraard de handdoek in de ring gooien en wachten totdat we weer fysiek kunnen vergaderen. Maar je kunt ook op zoek gaan naar verbeterpuntjes en manieren om te optimaliseren. Werkt een vergaderplatform niet naar wens? Dan zijn er gelukkig talloze platforms die een keer te proberen zijn. Door constant te evalueren en te optimaliseren zul je vanzelf bij de juiste manier van online vergaderen uitkomen. Mocht het online vergaderen dan alsnog een zorgenkindje blijven, dan kun je er altijd nog een telefonische vergadering van maken. De allerlaatste optie is uitstellen, maar ik verwacht dat dat niet nodig zal zijn!