Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

De voordelen van een zit sta bureau

Ben jij op zoek naar een nieuw bureau? Dan is er genoeg keuze uit verschillende type bureaus. Als we echter kijken naar de laatste trends zien we steeds vaker dat er voor het zit sta bureau wordt gekozen, maar waarom? Om deze reden zullen we in dit artikel kort stilstaan bij de voordelen die gepaard gaan bij een zit sta bureau. Na het lezen weet je precies wat de voordelen zijn en kun je zelf beslissen of een instelbaar bureau bij jou past of dat je toch liever een regulier bureau kiest.

Het voorkomen van rugklachten met een zit sta bureau

Als je kiest voor een voor een instelbaar bureau is een groot voordeel de gezondheid en vitaliteit. Als je namelijk staand werkt heeft de wervelkolom in het lichaam een betere en natuurlijke houding ten opzichte van een zittende houding. Door een staande houding wordt er dus meer een evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug veroorzaakt waardoor staand werken voor mensen met rugklachten als zeer prettig wordt ervaren. Heb jij last van bepaalde rugklachten? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een bureau waar je zowel zittend als staand kunt werken.

Toename in productiviteit

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat staand werken de hersenen stimuleert waardoor de hersenen actiever worden. Daarnaast is het ook zo dat je na de lunch of koffiepauze lastiger minder snel indut. Door het productiever en minder snel indutten zorgt het aanschaffen van een zit sta bureau dus voor een verhoging in de algehele productiviteit. Om deze reden zie je ook dat steeds meer kantoren gebruik maken van een instelbaar bureau. Werk jij thuis en wil jij nog productiever werken? Kies dan zeker voor een zit sta bureau!

Het behalen van tijdswinst

Als we wederom naar een onderzoek kijken op het gebied van staand werken zien we dat het tot wel 25 procent tijdwinst kan leiden zonder dat de kwaliteit van diensten en besluiten hieronder komt te leiden. Als we bijvoorbeeld kijken naar vergaderingen nemen deze op dagelijkse basis veel tijd in beslag. Uit het bovenstaande onderzoek is gebleken dat je door staand te vergaren hier enorme tijdswinsten in kunt boeken. Om deze reden is het zeker ook een aanrader om voor een staande werkplek te kiezen.

Je kunt makkelijker weglopen

En als laatst is het met een zit sta bureau makkelijker om weg te lopen als je staat. Hiermee wordt voornamelijk de drempel bedoeld om weg te lopen van je werkplek. Als je continue zit zal de drempel namelijk hoger liggen dan als je toch al staat. Dit stimuleert het periodieke beweegmomentje tijdens het werken en daarnaast zul je sneller geneigd zijn om drinken te gaan halen wat ook goed is voor de vitaliteit.

Kortom, het aanschaffen van een zit sta bureau gaat gepaard met veel voordelen en is zeker een aanrader als je veel achter het bureau aan het werk bent. Benieuwd? Bekijk dan gerust www.officemania.nl om te kijken hoe jij deze unieke ervaring ervaart.