Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Hoe u erachter kunt komen of uw transport & logistiek winstgevend is

Één van de factoren die de winstgevendheid van uw bedrijf beïnvloeden, is een uitstekend beheer van de middelen. Het magazijn is een van de plaatsen waar de meeste van uw commerciële en productiemiddelen samenkomen; Daarom vereist het beheer ervan planning- en beheermethoden en technologische hulpmiddelen die elk bedrijf nodig heeft, maar niet allemaal. Een efficiënt magazijn is per definitie datgene dat de ruimte het beste gebruikt om grondstoffen of goederen op te slaan en het picken te versnellen; Het zorgt er ook voor dat u te allen tijde over het juiste voorraadniveau beschikt om de productie niet te beïnvloeden en de deadlines van uw klanten niet te missen. Dit alles vereist een forse investering in fysieke en digitale infrastructuur, naast beheers- en personeelskosten, waardoor de beslissing om het intern aan te pakken niet altijd rendabel is. Omdat het verantwoordelijk is voor het distribueren van de producten van uw bedrijf, het beoordelen van het gemak van het beheren van uw eigen magazijn of distributiecentrum, of het uitbesteden van deze functie aan een leverancier van logistieke diensten, wordt uw verantwoordelijkheid bij het behalen van de financiële doelstellingen om het winstgevendheidsdoel van het bedrijf te helpen bereiken. Nadenken over het uitbesteden van dit deel van de toeleveringsketen kan de transport– en opslagkosten van uw bedrijf helpen verlagen en vele andere voordelen opleveren, zoals toegang tot geavanceerde technologieën die de productiviteit van processen verhogen en zo de klantenservice verbeteren.

 

Magazijnprestatie transport & logistiek

 

Begrijp uw magazijnprestaties binnen de transport & logistiek, zodat u kunt beslissen of dit het juiste moment is om deze functie uit te besteden. Om erachter te komen of het opslaan en distribueren van de producten van uw bedrijf van binnenuit efficiënter is dan het uitbesteden van deze taken aan een logistieke dienstverlener, moet u beginnen met het achterhalen van uw kosten, zodat u uw investeringsrendement kunt berekenen. Er zijn verschillende prestatie-indicatoren om u te helpen uw resultaten te meten. De sleutel is om erachter te komen welke betekenis hebben voor uw operatie. Hieronder volgen enkele van deze indicatoren:

 

Omzet

 

Ontdek de omloopsnelheid van uw voorraad, zodat u de opslagkosten voor uw grondstoffen en producten kunt leren. We berekenen deze indicator door het aantal keren dat de voorraad is vernieuwd tijdens een periode te identificeren, waarbij we de totale verkoop delen door de hoeveelheid opgeslagen product. Een hogere omloopsnelheid betekent lagere opslagkosten en een lagere omloopsnelheid betekent dat producten langer in uw magazijn blijven, wat de kosten opdrijft.

 

Voorraadwaarde

 

De totale prijs van goederen die u in uw magazijn heeft. Hoe hoger de waarde, hoe groter de hefboomwerking als de goederen van u zijn en wachten om te worden verkocht; Als uw voorraadprijs echter stijgt, kan dit zich vertalen in liquiditeitsproblemen of betekenen dat u niet volgens plan verkoopt.

 

Voorraadtekort

 

Deze indicator laat u weten hoe vaak uw voorraad onvoldoende was om aan de bestellingen van klanten te voldoen. Door de frequentie ervan te leren, kunt u de vraag beter plannen en het aantal producten dat u nodig heeft altijd beschikbaar hebben. Overbevoorrading is net zo duur als onderbezet.