Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Incassobureau Apeldoorn: wil je hier een beroep op doen?

Indien je een ondernemer bent en producten wilt verkopen, komt het wel eens voor dat een klant niet betaalt. Weken wacht je op de betaling en inmiddels is de betaaltermijn allang verstreken. Dat is niet wenselijk. Zelf heb je niet de expertise en kunde om hier werk van te maken. Constant achter de klant aanbellen heeft ook geen effect leert de betaling. Het is dan een goed idee om hulp van een expert in te schakelen. Huist jouw bedrijf in Apeldoorn of omgeving? Dan kun je bijvoorbeeld een beroep doen op een Incassobureau Apeldoorn. Je kunt van een incassobureau persoonlijke hulp verwachten bij jouw incassozaken, zodat je er niet alleen voor staat. Wel worden kosten berekend, maar zo’n incassobureau in Apeldoorn zal je daar van tevoren duidelijkheid over geven. 

 

Is het incassobureau in Apeldoorn betrouwbaar?

Indien je niet zeker weet of je in zee moet gaan met dat incassobureau in Apeldoorn kun je checken of ze het incasso keurmerk hebben. Jaren geleden voerde De Nederlandse Vereniging van gecertificeerde incasso-ondernemingen (NVI) dit keurmerk in. Het houdt in dat een incassobureau er bijvoorbeeld garant voor staat heldere afgebakende afspraken met opdrachtgevers te maken, en dat er standaard incassokosten zijn. Dit is geregeld in de wet. Ook moeten ze gebruik maken van een derdenrekening. Dus indien een debiteur betaalt, kan het incassobureau in Apeldoorn daar niet meteen bij. Je kunt als ondernemer ook navragen of hier gebruik van gemaakt wordt. Tevens zal een bureau met keurmerk financieel onafhankelijk zijn.

 

Kijk eens online

Naast dat je dus bijvoorbeeld gebruik kunt maken van een Incassobureau Apeldoorn kun je online ook veel goede bureaus vinden. Kijk eens bij de top 10 incassobureaus Nederland. Online vind je tevens een lijst met erkende bureaus. Indien je in omgeving Apeldoorn wilt blijven kun je een beroep doen op een incassobureau in Apeldoorn, maar in elke grote stad zit wel een goed bureau. Je krijgt vaak een persoonlijke zaakbehandelaar toegewezen die voor jou snel aan de slag gaat. Soms is het mogelijk op een no cure no pay basis te werken. Indien de debiteur niet betaalt, hoef jij als ondernemer het incassobureau in Apeldoorn ook niet te betalen. Vraag naar de voorwaarden alvorens je in zee gaat en vraag ook of ze het keurmerk dragen.

 

Samenwerking met deurwaarders

Soms werken ze ook samen met deurwaarders; deze mogen beslag leggen op de spullen, het loon of de bankrekening van een debiteur. Oriënteer je dus goed me wie je in zee gaat en lees ook reviews online. Je kunt daarbij letten op klantervaringen of slagingspercentage van het incassobureau in Apeldoorn. Jouw zaken uit handen geven aan zo’n bureau kan jou een hoop gedoe uit handen nemen. Jij kunt je dan richten op de groei van je bedrijf en zaken die prioriteit hebben, zoals investeringen in projecten en het bezoeken van klanten enzovoorts. En het voorkomt dat je onnodig naar de rechter moet stappen, wat je in feite heel veel geld bespaart.