Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Magento voor de B2B webshops, lees hier waarom dit een goed idee is

Tegenwoordig is het mogelijk om volledig in bezit te zijn van alle activiteiten en functies binnen uw website. Het is immers uw webshop en u wilt in handen zijn van alles wat op uw webshop gebeurt. Dit is allemaal mogelijk via Magento 2. Magento 2 is een e-commerce platform dat tegenwoordig wordt gezien als één van de sterkste e-commerce platforms op het internet. Deze platform heeft verschillende invalshoeken en is effectief voor zowel de B2C, B2B en D2C webshops. Het ultieme doel is om verschillende functionaliteiten voor de klant neer te zetten, om vervolgens een betere winkelervaring aan te bieden aan de klanten van een specifieke webshop. Vanuit de drie verschillende soorten webshops, wordt de B2B webshop onder de loep genomen.

B2B webshop Magento

Binnen de B2B wereld is er sprake van een constante verandering en aanpak. Deze business eigenaren ervaren constant verandering en dat heeft invloed op het zaken doen met de leveranciers. Het online inkopen van producten is steeds populairder aan stellen ook hoge eisen aan de leveranciers en de webshop die zij hebben. Deze business inkopers hebben daarom behoefte aan een goede webshop met verschillende functionaliteiten, zodat de bezoekers makkelijk hun weg kunnen vinden op de website en moeiteloos hun producten kunnen inkopen. De B2B webshop van Magento biedt de B2B webshop eigenaren een volledige en uitgebreide webshop met verschillende functionaliteiten, zodat de bezoekers makkelijk hun weg kunnen vinden op de webshop.

De B2B webshop van Magento biedt de klant de mogelijkheid om hun eigen account te beheren op de webshop. Per inkoper kunnen specifieke rollen en bevoegdheden worden toegevoegd, die zelf beheerd kunnen worden. Ook kan er op een snelle manier producten worden ingekocht, door middel van productcodes en het uploaden van CSV bestanden. Ook kunnen de bijbehorende levertijden per product worden ingezien. Zo krijgt de inkoper een duidelijk overzicht van de producten en wanneer deze producten arriveren.

Progressive Web App 

Progressive Web app's worden gezien als één van de nieuwste ontwikkelingen als het aankomt op vernieuwde apps en e-commerce. Een pwa heeft als toegevoegde waar dat het verschillende functionaliteiten combineert met de webshop. een pwa webshop heeft daarom veel meer functionaliteiten dan een normale webshop en dit kan ook worden toegevoegd aan een B2B webshop. Belangrijke voordelen van een Progressive web app is dat het niet afhankelijk is van een bepaald besturingssysteem, het gebruik kan maken van verschillende functies, zoals Camera activatie, push notificaties en het gebruik van Face ID. Dit biedt meer comfort en gemak voor de bezoeker, wat een positieve indruk achterlaat op de website. Zo kunnen klanten de webshop al openen via de homescreen van hun telefoon. Dit is ideale gemak en comfort.