Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Metaal in alle soorten en maten

Aluminium hoekprofiel

Of je nu bezig bent met aluminiumplaten of speciale staalprofielen: iedereen die met metaal werkt weet dat het uitzoeken van het juiste materiaal essentieel is. Bij de aanschaf van metaal zijn er verschillende factoren waarop je kunt letten: denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid en de aanschafprijs, maar ook aan het gewicht van een metaal, de roestvastheid en de hardheid. Sommige metalen hebben een luxere uitstraling dan andere, dit is ook iets om op te letten. Welke materiaal jij nodig hebt, is geheel afhankelijk van de constructie die jij wilt neerzetten. Daarbij kun je ook nog kiezen uit verschillende methoden om het materiaal te bewerken.

welke plaats past bij jou?

Wie bijvoorbeeld van plan is om aluminium aan te schaffen, doet er goed aan te kijken naar de verschillende legeringen die worden aangeboden. Aluminium is namelijk een legering die is opgebouwd uit meerdere grondstoffen en daardoor in meerdere samenstellingen verkrijgbaar. Bovendien kun je bij het kopen van bijvoorbeeld aluminium platen kiezen uit verschillende vormen. Bekende voorbeelden zijn de traanplaat (met een profiel in de vorm van een traan) en de rijstekorrelplaat. Daarnaast kun je ook gaan voor een geperforeerde plaat: deze hebben als voordeel dat ze iets lichter zijn. Ook geperforeerde platen zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar.

Het juiste profiel

Wie op zoek is naar profielen, heeft ook keus te over. Veel aluminium profielen zijn te verkrijgen in verschillende vormen. Zo worden profielen met de vorm van de letter Z vaak gebruikt in de afwerking van dakranden. Profielen met de vorm van de letter H worden gebruikt bij het koppelen van verschillende platen, bijvoorbeeld die van het dak en de muur. Het is belangrijk te beseffen dat er niet slechts één functie per profiel is. Zo wordt de aluminium t veel gebruikt bij muur- en plafondconstructie, maar bijvoorbeeld ook in de carrosseriebouw. Zo vallen er voor elk bestaand profiel meerdere functies te bedenken.