Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Tips voor het dragen van een pet

Tips voor het dragen van een pet

Een Flat cap is weer helemaal terug in de mode en dit is een pet die iedereen kan dragen. Deze petten kun je namelijk bij meerdere verschillende soorten outfits dragen. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je zo’n pet gaat aanschaffen. Zo is het ten eerste belangrijk dat een pet niet te strak zit maar ook niet zo los dat je deze zou kunnen verliezen. Daarnaast is het ook belangrijk om voor het aanschaffen van een pet alvast goed na te denken welke pet goed bij jou zal passen. Op die manier kun je voorkomen dat je een pet koopt die je uiteindelijk toch niet zo vaak zult dragen.

Een pet moet goed passen

Wanneer je een Flat cap of een ander soort pet wilt gaan dragen is het belangrijk dat deze goed past. Als een pet niet goed past kun je hier namelijk klachten door krijgen, denk hierbij onder andere aan hoofdpijn. Veel petten zijn dan ook verstelbaar zodat deze bij vrijwel iedereen goed zullen passen. Er zijn twee systemen die het meeste worden gebruikt voor het verstellen van een pet. De eerste is een plastic druk systeem waarmee je de pet groter en kleiner kan maken. Bij het andere systeem wordt er gebruik gemaakt van klitteband om de pet te kunnen verstellen. Beide systemen zijn erg makkelijk te gebruiken en dit is dus een persoonlijke voorkeur.

Een pet kiezen die bij jou past

Naast dat het belangrijk is dat je de pet comfortabel kunt dragen is het ook goed om na te denken over het uiterlijk van de pet. Ten eerste zijn er verschillende soorten petten die onder andere zullen verschillen in de vorm van de klep. Als je een voorkeur hebt voor een rechte of gebogen klep is het dus handig om hier alvast op te letten. Daarnaast worden petten in alle denkbare kleuren en kleurencombinaties aangeboden. De meeste mensen zullen het handig vinden om een pet te hebben in een standaard kleur die bij elke outfit zal passen. Het kan echter natuurlijk ook zo zijn dat je het juist leuk vind om voor een minder standaard kleur te gaan.