Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Uw bedrijf of terrein beveiligen met toegangscontrole

Toegangscontrolesysteem

Weet u wie uw terrein betreedt en wie het bedrijf binnenloopt? Toegangscontrole geeft antwoord op die vragen. Om een pand goed te beveiligen kan het belangrijk zijn om selectief toegang te verlenen. Maar ook persoonsregistratie kan een actiepunt zijn binnen uw onderneming. Een passend toegangscontrolesysteem biedt de oplossing. 

Een toegangscontrolesysteem is beveiliging voor de deur, zonder extra mankracht. Met software gestuurde autorisaties wordt de toegang automatisch verleend en bijgehouden. En als ondernemer heeft u altijd realtime gegevens voorhanden: inchecks, uitchecks en tijdsregistraties van medewerkers bijvoorbeeld. Toegangscontrole is er in verschillende soorten en maten. We hebben een overzicht gemaakt. Welk toegangscontrolesysteem het best aansluit op uw behoeften is locatie- en situatieafhankelijk. Kijk en vergelijk! 

Welke toegangscontrolesystemen zijn er?

Access lanes

Access Lanes zorgen voor een snelle en efficiënte toegang. Het zijn poortjes die tot heuphoogte reiken. Er zijn verschillende merken en typen, zeer geschikt voor luchthavens, beveiligde kantoren en sportscholen. Er zijn ook speciale access lanes voor rolstoeltoegang.

Toegangscontrolesysteem

Billentikkers

Billentikkers, of lage draaikruizen, herkent u waarschijnlijk wel van het station. Het zijn driekruizige draaipoten op bilhoogte. De poort wordt ontgrendeld door een scanner en het draaisysteem roteert bij elke passage.

Mobiele oplossingen

Het kan ook zijn dat u maar tijdelijk toegangscontrole nodig heeft voor een evenement. In zo´n geval kiest u voor mobiele toegangscontrole. Verschillende soorten tourniquets, billentikkers en slagbomen zijn ook leverbaar als mobiele variant. Simpel en snel te installeren.

Security portals

Security portals zijn in te zetten in gebieden waar een hoog beveiligingsniveau van kracht is. Het zijn een soort glazen cabines waar bezoekers doorheen lopen.

Slagbomen

Slagbomen zijn vooral handig om het verkeer rondom uw terrein te regelen of om locaties af te sluiten van verkeer. Er zijn twee varianten: geautomatiseerde slagbomen, die met met een scanner werken, en handmatige slagbomen.

Tourniquets

Een tourniquet is een twee-, drie- of vierarmig draaihek. Door hun lengte zijn tourniquets extra veilig. Op evenemententerreinen zie je ze vaak in grote getalen naast elkaar staan. Tourniquets zijn in principe bedoeld voor voetgangers, maar er zijn ook speciale modellen voor fietsers.