Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Leuke tuin ideeën voor de buitenmens

veranda's

Als je een beetje bent zoals ik dan ben je graag in je tuin. Er is niets zo ontspannend als lekker rommelen tussen al het groen. Het leuke van tuinieren is dat het zo divers is, het gaat namelijk niet alleen over de planten die je erin zet, maar ook om de meubels, de potten en het algehele ontwerp van de tuin. Je kan dus alle kanten op als je iets wil veranderen. Zelf heb ik deze zomer het nodige aangepast in mijn tuintje, en dus leek het me leuk om een aantal van mijn favoriete aanpassingen op een rijtje te zetten, en wellicht brengt het jou nog op ideeën!

De veranda

Van kinds af aan was ik altijd al geobsedeerd met statige, Amerikaanse huizen met veranda’s. Het leek me de ideale plek om lekker buiten te zitten maar toch beschut te zijn. Ook zit je lekker uit de zon wanneer het te warm is en kan je voor de koudere nachten gemakkelijk een heater monteren. Ook kan je planten ophangen aan de veranda die vervolgens als een groene waterval naar beneden komen. Ik ben er zelf in ieder geval niet meer weg te slaan. Zelfs wanneer het eigenlijk te koud is ga ik er vaak nog even zitten, vooral in de avond is het ontzettend relaxed. Ik zorg dan natuurlijk wel voor een dekentje en in plaats van een koud biertje drink ik warme chocolademelk!

Decoraties

Ook ben ik dit jaar extra los gegaan met verschillende decoraties. Ik hou zelf van een wat meer overwoekerde uitstraling, en laat dus graag de natuur een beetje zijn vrije loop gaan. Om dit gevoel te versterken heb ik bij het tuincentrum mooie verweerd ogende plantenpotten gekocht evenals een aantal romeinse zuilen. Hiermee kan je prachtige hoogte verschillen creëren in je tuin wat goedbijdraagt aan een wat natuurlijker ogend geheel. Ook met LED verlichting kan je een hoop leuke dingen doen. Wees dus vooral niet bang om decoraties toe te voegen. Het is de ideale manier om te spelen met verhoudingen en hoogteverschillen in je tuin!

Een vijver

Mijn volgende project gaat een vijver worden, iets wat ik van kinds af aan al dolgraag in mijn tuin wil hebben. Een vijver is een eindeloze bron van vermaak, zelf vind ik bijna niets zo rustgevend als naar vissen kijken. Lees je wel goed van te voren in wat je allemaal nodig hebt om een gezonde vijver te creëren voor vissen, want dit is moeilijker dan je denkt. Echter is een vijver zonder vissen nog steeds ontzettend leuk en mooi, dus doe wat het beste bij jou past.