Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Wat is een palletstelling?

Wat is een palletstelling?

Een pallet wordt vaak gebruikt om producten op te plaatsen en te vervoeren. Je vult de hele pallet en die kan je vervolgens optillen met een speciale truck. Deze truck heeft twee grote vorken die makkelijk onder de pallet geplaatst worden. Zelf is het veel te zwaar om de pallet te tillen, maar voor de machine is het geen probleem. Maar wat doe je nou met al die lege paletten waar geen producten op staan? Die kan je het beste opslaan in een palletstelling. Anders is je hele magazijn weer gevuld met lege pallets. In een stelling staan de pallets niet in de weg en kan je makkelijk de weg vinden door het magazijn.

Rijden met een pallettruck

Wanneer je gebruik wil maken van een pallet, pak je deze eerst uit de palletstelling. Vervolgens is het handig dat je alvast de pallettruck pakt om het pallet op te leggen. Met deze truck rijdt je naar de spullen die je wil gaan vervoeren. Leg de spullen op het pallet. Dat doe je door het pallet eerst weer met de truck naar beneden te leggen. Liggen alle spullen erop? Dan kan je door middel van de truck gaan rijden met het pallet. Dit pallet ligt stevig en veilig op de twee vorken van het pallet.

Mag iedereen rijden met een pallettruck?

Niet iedereen mag zomaar met een pallettruck gaan rijden. Net als met een rijbewijs voor de auto, is het noodzakelijk om een speciaal rijbewijs te halen om met een truck te mogen rijden. Dit rijbewijs haal je vaak al binnen een dag. Je leert tijdens een korte cursus hoe je de truck bestuurd en waar je op moet letten en vervolgens krijg je een certificaat. Met dit certificaat heb je toegang om een pallettruck op je werk of thuis te besturen. Zonder certificaat mag je dit niet doen.