Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Zo kom je goed voor de dag op een gala

pakken

pakken

December is echt een Gala maand. Zo worden er door bedrijven, studentenverenigingen en nog veel meer wel kerstgala’s en dergelijke georganiseerd. Maar hoe zorg je er nou voor dat je hier een beetje goed voor de dag komt? In deze blog hebben we een aantal complete flaters op een rijtje gezet, zodat jij niet voor paal loopt op de rode loper!

Dresscode is koning

Veel gala’s zijn eigenlijk vooral wat chiquer aangeklede feestjes, en dus kan je meestal je rokkostuum in de kast laten hangen. Dit hoeft namelijk alleen maar wanneer de host duidelijk heeft aangegeven dat het om een white tie gelegenheid gaat. Doorgaans zijn de meeste gala’s echter black tie, wat betekent dat je een smoking aan moet. Echter kom je met de meeste gala’s wel weg met een mooi pak met wit overhemd en strik. Lees dus goed de uitnodiging door en vraag het indien je het echt niet weet aan de host. Je wil natuurlijk niet underdressed aankomen op een gala. Dingen die je sowieso dient te vermijden zijn sneakers( ik heb het zien gebeuren) of spijkerbroek onder je pak. Hoe casual het gala ook is, pakken zijn altijd de norm.

Strak in pak dus, maar hoe?

Zoals eerder al gezegd kan je naar de meeste gala feestjes in een mooi pak, je hoeft dus niet direct een smoking aan te schaffen. Maar hoe kleed je een pak aan zodat deze ook voor een gala geschikt is. Het begint met de strik. Deze is namelijk voor een gala een must. Wanneer je in een stropdas komt lijkt het net alsof je net klaar bent met werken, en dat wil je natuurlijk niet hebben. Leer jezelf ook om je eigen strik te knopen, clip-on strikjes zitten vaak niet zoals je zou willen en ogen een beetje slonzig. Doe tevens nooit alle knoopjes op je jasje dicht, hou het alleen bij de bovenste bij een jasje met twee knopen. Voor een jasje met drie knopen doe je alleen de middelste vast. Voor je overhemd is het vaak gewoon het beste om het bij wit te houden. Doe in ieder geval nooit een overhemd aan wat donkerder is dan je pak. Hou tevens vast aan de vuistregel geen bruine schoenen en riem bij een zwart pak. Sterker nog, met zwart wit kan je vrijwel niet fout gaan wanneer het op een gala aankomt! Probeer juist op te vallen door het mooiste en best zittende pak te hebben, een gekke outfit is op een gala niet thuis!