Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

5 tips voor als je een interim finance professional nodig hebt

Een interim finance professional kan een waardevolle toevoeging zijn aan een financiële afdeling die personeelstekorten heeft. Een interim kan helpen om de werklast te verminderen en om belangrijke projecten te voltooien. Maar hoe vind je de juiste persoon voor de taak? In deze blog delen we 5 tips voor als je een interim finance professional nodig hebt.

Weet wat je nodig hebt

Voordat je op zoek gaat naar een interim finance professional, is het belangrijk om duidelijkheid te hebben over de taken die moeten worden uitgevoerd en de vaardigheden die de juiste kandidaat moet hebben. Zorg ervoor dat je een duidelijke functieomschrijving hebt en dat je weet wat je zoekt in termen van ervaring en opleiding.

Netwerk

Een van de beste manieren om een interim finance professional te vinden, is via netwerken. Vraag aan je contacten in de branche of zij iemand kunnen aanbevelen. Het helpt ook om deel te nemen aan professionele organisaties en om online platforms zoals LinkedIn te gebruiken.

Kijk verder dan de prijs

Hoewel de kosten van een interim controller of finance professional belangrijk zijn, is het niet altijd de beste strategie om simpelweg de goedkoopste persoon te kiezen. Kies in plaats daarvan voor iemand die de kennis en ervaring heeft die nodig is om het werk goed te doen. Dit kan duurder zijn op de korte termijn, maar kan zichzelf terugbetalen door efficiëntie en effectiviteit op de lange termijn.

Check referenties

Zorg ervoor dat je referenties controleert voordat je een interim controller of finance professional inhuurt. Vraag de kandidaat om referenties en neem contact op met mensen met wie hij of zij eerder heeft gewerkt. Vraag hoe het was om met de kandidaat te werken en of hij of zij de klus goed heeft afgerond.

Maak duidelijke afspraken

Ten slotte is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken voordat je een interim controller of finance professional inhuurt. Zorg ervoor dat je een goed contract afsluit dat alle details over salaris, werkuren, deadlines en verantwoordelijkheden bevat. Het is belangrijk om deze afspraken vast te leggen om miscommunicatie en onduidelijkheid te voorkomen.

Conclusie

Als je een interim finance professional nodig hebt, is het belangrijk om de juiste persoon voor de klus te vinden. Door duidelijk te weten wat je nodig hebt, te netwerken, verder te kijken dan de prijs, referenties te controleren en duidelijke afspraken te maken, kun je een succesvolle interim aanwerven. Door deze tips te volgen, kun je een sterke en efficiënte financiële afdeling opbouwen.

Bron: ditisfeller.nl