Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Pensioen zelf opbouwen door te beleggen

Wil je jouw pensioen zelf opbouwen door ergens in te beleggen? Dan kun je het beste zoveel mogelijk voorbereidingen gaan treffen. Zonder de juiste kennis kun je namelijk veel fouten gaan maken. Bij een belegging komen namelijk verschillende keuzes kijken en je loopt het risico om jouw geld kwijt te raken. De hulp van een professional inschakelen kan jou helpen om niet in de valkuilen te trappen. Synvest is een van de bedrijven die voor jou klaar staat en de keuzes voor jou kan gaan maken. Maar welke valkuilen vind je bij het beleggen? 

Pensioen zelf opbouwen door goed onderzoek 

Jouw pensioen zelf opbouwen door te beleggen kan verschillende valkuilen hebben. Zo lijkt een zorgvuldige aankoop niet altijd te gelden bij een belegging. Maar stel je eens voor dat je gaat kijken voor een nieuwe auto of woning. In dit geval doe je altijd eerst onderzoek voordat je de aankoop doet. Je wilt niet te veel uitgeven en daarbij altijd profiteren. Dit moet ook voor jouw belegging gaan gelden. Je kunt het onderzoek dus niet zomaar overslaan. Alleen met een gedegen onderzoek maak je de beste keuze voor jouw pensioenopbouw en krijg je een rendement. 

Een obsessie ontwikkelen voor beleggen 

Een andere valkuil bij jouw pensioen zelf opbouwen met en belegging is door jezelf hier helemaal in te verliezen. Je kunt namelijk helemaal in de ban raken van het beleggen, omdat het veel interessante aspecten heeft. De koersen wisselen voortdurend, zeker als je bijvoorbeeld in cryptomunten gaat investeren. Je laat je hierdoor helemaal gek maken en denkt niet meer aan andere zaken in het leven. Zorg er dus ook voor dat je geen obsessie krijgt en laat het regelmatig even rusten. Je hoeft niet iedere dag te bekijken hoe jouw belegging het doet, maar kunt eens in de zoveel tijd kijken. 

Laat je niet leiden door winsten 

Hebzucht is ook een van de voordelen wanneer je jouw pensioen zelf opbouwen gaat. Beleggingen kunnen flinke winsten op gaan leveren. Zo kun je jouw aandelen bijvoorbeeld tegen een hoge winst verkopen, waarna je weer nieuwe aandelen aan gaat schaffen en er nog meer geld in gaat stoppen om jouw winst te verhogen. Echter moet je dan wel erover na gaan denken dat er ook verliezen voor kunnen komen. Deze moet je weer op kunnen vangen. Ben je hiertoe in staat zonder financiële problemen te krijgen in de toekomst? 

Geduld tijdens je pensioen zelf opbouwen

Jouw pensioen zelf opbouwen doe je uiteraard altijd om een winst te krijgen. Alleen moet je je altijd bewust blijven van de risico’s die je gaat lopen. Je zult daarom altijd veel geduld moeten hebben en moeten bekijken hoe het op de langere termijn voor jou uit gaat pakken. Alleen dan komt er een mooi bedrag voor jouw pensioen beschikbaar en profiteer je van het rendement dat jouw belegging jaarlijks aan jou uitkeert. Een professional van Synvest kan daarom vaak alles uit handen nemen, zodat jij nergens naar hoeft te kijken en het geld gaat ontvangen.