Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Een zadelzit is comfortabel en ergonomisch

ergo18Mijn tiende bericht op dit weblog wijd ik aan het volgende aanbevelenswaardige product, en voor mij tot voor kort een nieuw concept, te weten de zadelzit. Deze is precies zoals het woord al impliceert, namelijk een kruk met daarop een verstelbaar ‘zadel‘ gemonteerd. In eerste instantie ziet het er misschien niet erg comfortabel uit, maar het tegendeel is waar.

Investeer in je toekomst, met een juiste houding

Immers, ben je er eenmaal aan gewend, dan wil je niet anders meer. Ik kan me nu al niet meer voorstellen hoe het was om urenlang achter een gewone bureaustoel te zitten – en moet er echt niet meer aan denken! Ik wissel het zittend werken tegenwoordig stelselmatig met staand werken af en zorg ervoor me telkens in andere houdingen te bevinden. Mijn bureau is verstelbaar in hoogte en zodoende kan ik er ook werkelijk staand achter werken. Het lijkt misschien in eerste instantie wat onlogisch om als zodanig te werken maar doe je het eenmaal, dan merk je al snel het verschil. Het is zoveel beter voor je rug en je houding om op deze manier te werken. Wij, werkend Nederland, en daarvan al helemaal de mensen die op een kantoor werken of zich anderszins dikwijls in zithouding bevinden, brengen veel te veel aaneengesloten en veel te lange periodes al zittend door.

ergo19

Onderstaand wilde ik twee modellen van de zadelzit met je bespreken. Het eenvoudigste model als allereerste, zoals hierboven te zien. Hiervan kun je de zithoogte en bovendien de zithoek verstellen en het model kan naast in het zwart ook in het wit geleverd worden. Een stoel als deze kost je nog geen 160 euro – en wat je ervoor terugkrijgt is een levenslang plezier! 

ergo20

Bovenstaand een model van de zadel zit met een toegevoegde leuning eraan. Slechts enkele tientjes hoger in prijs, maar een verhoogd comfort.