Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Zo overleef je de verhuizing van kantoor

ophaaldienst bedrijfsafval Nijmegen

Als ondernemer is je kantoor van wereldbelang, het is het hart van je bedrijf. Na verloop van tijd kan je simpelweg gehecht raken aan een kantoor alsof het je tweede huis is. Daarom kan een verhuizing soms een bittere pil zijn om te slikken. Zelf heb ik de stap onlangs moeten maken. Het oude kantoor werd simpelweg te klein na een aantal goede jaren. De maat was vol toen we erachter kwamen geen plek te hebben voor de nieuwe stagiaire. Binnen een week hadden we een nieuw kantoor gevonden en konden we beginnen met verhuizen! Bij een verhuizing komt een hoop om de hoek kijken en dus ging niet alles over rozen. Gelukkig leer je van fouten, en kan jij als lezer ook iets van mijn fouten leren.

Zorg voor een gerenommeerd verhuisbedrijf

De grootste fout die ik maakte bij de verhuizing was het niet inhuren van een goed verhuisbedrijf. Ik had van een kennis een busje geleend en ging samen met een collega aan de slag om de inboedel te verhuizen. Na een gevallen computer en de vele beschadigingen aan het meubilair kwamen we tot de conclusie dat we dit wellicht toch beter aan de professionals over hadden kunnen laten. Het is vaak niet eens heel prijzig en ze doen het nog eens vele malen sneller dan dat je het zelf zou kunnen doen. Ga dus niet zelf klooien met je dure inboedel en laat vakmannen dat klusje voor je klaren.

Denk aan de kleine zaken

Bij een nieuw kantoorpand zal je ook nieuwe abonnementen en diensten moeten afsluiten, en niet alleen voor stroom, gas en internet. Zo zaten we net een aantal dagen op het nieuwe kantoor toen we erachter kwamen dat we ons afval nergens konden laten. Gelukkig was dit probleem snel verholpen. Een snelle google search naar ophaaldienst bedrijfsafval Nijmegen leverde direct een geweldige deal op, en nu hoeven we niet meer te werken in ons eigen afval. Wel zo prettig natuurlijk!

Vergeet je website niet!

Bij het verhuizen van kantoor is het ook van wereldbelang dat je klanten je kunnen vinden, en je ziet vaak genoeg dat bedrijven vergeten hun contact informatie aan te passen. Dit kan je gewoon potentiele klanten kosten dus doe het meteen. Ook hadden wijzelf nieuwe foto’s nodig van het nieuwe kantoor om de oude afbeeldingen te vervangen. Het staat natuurlijk totaal niet professioneel wanneer je nog afbeeldingen van je oude kantoor als banner gebruikt. Denk hier dus aan!