Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Nieuwe opdrachten vinden als freelancer 

Het vinden van nieuwe opdrachten als freelancer is tegenwoordig niet lastig aangezien er enorm veel bedrijven op zoek zijn naar nieuwe freelancers met een bepaald specialisme. Als freelancer heb je waarschijnlijk erg weinig tijd om op zoek te gaan naar nieuwe opdrachten, want je bent natuurlijk het grootste deel van de dag bezig met het uitvoeren van opdrachten. Toch is het belangrijk dat er voldoende opdrachten binnen blijven komen aangezien niet alleen jij, maar misschien ook je gezin hiervan afhankelijk is. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij geen enkel idee hebt hoe jij nieuwe freelance opdrachten kan vinden. Dit kan zo zijn omdat je een beginnende freelancer bent, maar ook is het mogelijk dat je nog nooit eerder op zoek hebt hoeven gaan naar nieuwe opdrachten. Als jij nieuwe opdrachten wilt vinden, dan is het handig om dit artikel te lezen. Dan weet jij immers hoe je dit voortaan het beste kan aanpakken zodat je nooit meer zonder opdrachten komt te zitten. 

Maak gebruik van een freelance platform 

De makkelijkste en goedkoopste manier voor het vinden van nieuwe opdrachten, is door gebruik te maken van Younited. Younited is een platform voor het binnenhalen van nieuwe freelance opdrachten. De bedoeling van Younited is dat bedrijven en andere opdrachtgevers eenvoudig freelancers kunnen vinden en dat het voor freelancers eenvoudig wordt om nieuwe opdrachten binnen te halen. Het platform is kosteloos te gebruiken voor freelancers, maar bedrijven en opdrachtgevers moeten altijd betalen. Dit is ook vrij logisch want het bedrijf achter het platform moet natuurlijk ook het personeel en de kosten kunnen betalen. Younited heeft een enorm groot bereik en dat is alleen maar voordelig voor bedrijven en freelancers, want de kans is enorm groot dat je binnen enkele werkdagen al een aantal opdrachten binnen kunt halen. 

 

Plaats een advertentie op het internet 

Als je op zoek bent naar nieuwe opdrachten, is het misschien een goed idee om een advertentie te plaatsen op het internet. Hierbij kan je denken aan websites waar mensen tweedehands spullen, maar ook diensten aanbieden. Daarnaast zou je ook social media kanalen kunnen gebruiken voor het promoten van je diensten. Dit is een methode die niet veel toegepast wordt. Dat is ook niet zo vreemd. Op een sociaal medium zitten namelijk ook veel gebruikers die sowieso geen interesse hebben in het inhuren van een freelancer.