Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Wordt een coachende leider

In de cursus praktische coachingsvaardigheden van Learnit kun je leren een echte coach te worden, het hangt van veel dingen af en die gaan we in dit artikel doornemen en geven we tips over deze rol.

Leer andere begrijpen

Het is lastig om je bewust te worden wat een ander denkt, vaak denk je alleen aan je eigen oplossingen. In de managersrol ben je vooral bezig met het oplossen van problemen binnen de groep, maar een coach doet dat niet, die houdt zich bezig met ondersteuning en laat de medewerker zelf zijn verantwoording dragen.

Eigen visie

Denk bij jezelf na wat jouw visie is, een coach is ondersteunend en wilt zijn of haar team graag een richting insturen. Denk dus na hoe je dat wilt bereiken. Een goede tip daarin is om jouw visie af en toe te reflecteren, doe dat niet alleen maar met het hele team. Zo ontvang je feedback waarmee je verder kan.

logo

Leer de basis

Luisteren, samenvatten en doorvragen dit kent vrijwel iedereen, maar niet iedereen voert dit uit. Zo leer je jouw team op een goede manier de richting in te sturen.

Omgeving

Kies een goede plek voor het coachingsmoment bij jouw teamleden, zo wordt je niet afgeleid wanneer jij zijn plan van aanpak doorneemt. Wanneer het een rustige ruimte is zal het meer effectief zijn.