Zakelijk Blog

Alles over het zakelijk leven!

Bij Wesseldijk haal je gegarandeerd een heftruckcertificaat

8Vanochtend werd ik toevallig herinnerd aan het verleden, toen ik enkele vrachtwagens van Verkeersschool Wesseldijk langs zag rijden. Het was alweer een tijdje geleden dat ik in het oosten van het land moest zijn en ik ben hier tijdelijk, voor zaken. Ineens kwamen vele herinneringen weer terug, toen ik kort achter elkaar maar liefst vier auto’s en vrachtauto’s van deze verkeersschool voorbij zag komen op mijn route. Het deed me denken aan het heftruckcertificaat dat eenieder in desbetreffende functie bij het bedrijf waar ik een jaar of tien geleden werkzaam was moest halen. 

Het belang van het heftruck certificaat

3Ik was daar in het kader van verandermanagement want bij zowel de leiding als het personeel moest duidelijk iets aan de attitude veranderd worden. Door allerlei misvattingen in het verleden waren alle partijen uit elkaar gegroeid en voelde geen van hen echt meer de drive voor het bedrijf. Bedenk je wel, we stonden op ’t randje van de crisis en het is maar goed dat ik en mijn team interims destijds zulke belangrijke leidraden hebben gegeven die het bedrijf van koers deden wijzigen – op tijd om het de gehele crisis niet alleen uit te kunnen zingen maar ook zeer winstgevend te kunnen zijn. 7Enkele ongelukken waren in het verleden al gebeurd op de werkvloer, met name rond het magazijn. Onbevoegde mensen bevonden zich op plekken waar zij niet zijn moesten en heftruckcertificaten bleken niet behaald of verlengd te zijn. Geen wonder dat er dan ongelukken plaatsvinden – en je als bedrijf niet goed gecoverd bent in dezen. Belangrijk was eerst de veiligheid aan te pakken en dus stuurde ik iedereen per direct op cursus voor het behalen van het heftruckcertificaat. Leuk om weer herinnerd te worden aan het immense effect dat alleen deze ene handeling al had.